Tuesday, September 4, 2012

Norrsken andra dagen

Andra natten med norrsken gav betydligt bättre utdelning än den första. Jag och min kompis Magnus hade åkt tillbaka till samma ställe som natten innan och norrskensprognosen såg fortsatt god ut. Efter en seg start med lite moln, så sprack himlen upp och strax efter midnatt drog norrskenet igång. Det blev en helt fantastisk föreställning då norrskenet lyste upp stora delar av Storsjön.

---

Second night with aurora gave significantly better results. Me and my buddy Magnus had gone back to the same place as the night before. It was an fantastic view when the auroras lit up the lake Storjön.

4 comments:

 1. hej!! Vad roligt att norrskens-säsongen är igång :D Var kollar du när det ska vara norrsken? Alltså, varifrån får du norrskens prognosen?

  Jag älskar dina foton förresten, så otroligt vackra!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar. Jag kollar prognosen på Spaceweather.com.

   Delete
  2. Å, tack så mycket!! :D Jag ska köpa ett spegelteleskop snart, men jag vet inte riktigt vad jag ska fokusera på mest... Jag ska titta på nebulosor och stjärnor för det mesta och det får kosta runt 2500. Skulle vara evigt tacksam för tips då jag inte känner någon som äger ett teleskop :)

   Vi har förresten träffats :) Jag vet inte om du kommer ihåg mig, men vid venuspassagen så sa jag till dig att det var jag som hade släpat dit hela familjen :D Haha, du kommer antagligen inte ihåg det, men jag kommer ihåg! :D

   /Saga

   Delete
 2. I admire what you have done here. I like the part where you say you are doing this to give back but I would assume by all the comments that this is working for you as well. site web

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.