Sunday, September 4, 2011

En helg under stärnorna

Den gångna helgen har jag fått mycket tid under stjärnorna vilket har resulterat i en hel del bilder och extremt lite sömn. Det hela började med en helt magisk natt ute på Andersön natten mot fredag. Det var en förhållandevis varm natt som dessutom var helt vindstilla. Inte ett ljud hördes från träden utan bara rådjurens skallande och fåglars läten. Storsjön låg blank som en spegel och det var en helt fantastisk syn att få se stjärnorna speglas i det mörka vattnet. På vägen hem stannade jag till vid kyrkoruinen i Sunne.

Kyrkoruinen i Sunne
Stjärnor som speglas i StorsjönNatten mellan fredag och lördag åkte jag och en kompis upp till Bydalsfjällen här i Jämtland för att få en riktigt mörk natthimmel fri från ljusföroreningar. Tyvärr kom vi upp lite sent så vi hittade inte en så bra tältplats innan mörkrets inbrott. Detta resulterade också i lite magert med bilder då vår plats hade ett väldigt begränsat synfält, men några bilder blev det i alla fall.


En vacker tältplats
Vintergatan breder ut sig

Nu är det bara att hoppas att de klara nätterna fortsätter nu när äntligen den astronomiska natten är tillbaka. Jag vill också passa på att tipsa om vår kommande stjärnträff Norrland Star Party 2011 som går av stapeln den 30/9 - 2/10 och arrangeras av Cosmo Norr tillsammans med NSAA.

Väl mött på NSP!

3 comments:

 1. Mycket fina bilder som vanligt. Röda tältet minns jag att du nämnde. Det är härligt med stjärnhimmel i fjällen, fjärran från störande civilisation.

  ReplyDelete
 2. Vintergatan på hösten är helt oslagbart vacker, fina stämningsfulla bilder.

  Mvh, Fredrik

  ReplyDelete
 3. Tack Ulf och Fredrik för era kommentarer.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.