Wednesday, June 22, 2011

Norrland Star Party 2011Det är nu klart att vi i Östersund står som värd för årets Norrland Star Party (NSP) helgen den 30/9 - 2/10. Uppdraget har vi fått av NSAA (Norra Sveriges AmatörAstronomer) som för fjärde året i rad arrangerar en norrländsk stjärnträff.

Vi jobbar just nu med att fylla programmet med aktiviteter och att leta efter ett lämpligt ställe att hålla träffen på.

I samband med NSP11 kommer vi också att starta upp astronomiföreningen Cosmo Norr. Det är en förening som är tänkt för oss astronomiintresserade i och omkring Jämtland. På vår hemsida kommer vi fortlöpande att informera om vad som händer i föreningen och under NSP11. Redan nu kan ni registrera er på vårt forum och delta i vårt arbete. Vi smyger igång föreningen successivt från och med nu och den officiella starten sker i början på oktober.

Veckan efter NSP11 är det också officiell invigning av planetariet i Frostviken så det blir en händelserik höst för oss med intresse för astronomi.

Väl mött under hösten och som sagt, besök gärna Cosmo Norrs hemsida och registrera er på vårt forum.


1 comment:

  1. Kul med allt som händer i Jämtland. Ska försöka lägga några semesterdagar i anslutning till NSP, dags att jag får se ett riktigt norrsken. Lycka till med allt!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.