Tuesday, April 12, 2011

Jämtland i Italien

Jag är nyligen hemkommen från en resa till Milano där jag fick en försmak av sommarvärmen. Väldigt sköna kvällar med 20 gradig värme och ofta helt vindstilla. En kväll gick jag förbi Il Duomo, den stora katedralen i Milano. Lägligt nog så visade sig stjärnan Arcturus alldeles ovanför katedralen. Arcturus är Jämtlands landskapsstjärna, så det kändes lite kul att jämtland var med mig där nere.2 comments:

  1. Verkar vara en hög och mäktig katedral, som i bilden tycks sträcka sig upp mot himlavalvet. Landskapsstjärnor, och tydligen också stjärnbilder, det var nytt för mig. Undrar hur man har kommit fram till detta urval?

    ReplyDelete
  2. Katedralen är världens tredje största och rymmer 40,000 personer och tog 500 år att färdigställa (Ca 1200-1700). Otroligt imponerande och svårbegripligt, lite som rymden :)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.