Sunday, February 20, 2011

Orions stjärnbildIkväll begav jag mig ut för att fotografera Orions stjärnbild. Tyvärr slutade kvällen som så många gånger förr med att molnen drog in alldeles för snabbt. Jag hann i alla fall få till en 16 minuters exponering av Orion som står väldigt vackert i söder på kvällarna nu.

6 comments:

 1. Ja så där hade jag också tänkt mig. Stod på isen i två timmar för några minuters exponering som sedan visade sig inte hålla måttet. Får se om det går att rädda något.

  Du har ju fin skärpa på din bild. Har du några mer uppgifter om utrustning, exponering mm?

  /Uffe

  ReplyDelete
 2. Tack Uffe. Jag fotade med mitt 17-55/2.8 objektiv, brännvidd 48mm, bländare 4, ISO 800 och 16 st. 60 sekunders exponeringar.

  ReplyDelete
 3. Just det, följningen gjorde jag med min AstroTrac.

  ReplyDelete
 4. Tack Göran. Nästan samma upplägg alltså. Det är således proffs bakom kameran i ena fallet och inte i det andra ;)
  Håller vädret så blir det ett nytt försök ikväll. Månen kommer ju upp ännu senare då, vilket ger mer tid till foto.

  ReplyDelete
 5. Säg inte det, ibland har man tur också :) Ja hoppas molnen håller sig borta ikväll, nya möjligheter till underverk.

  ReplyDelete
 6. Thanks for your post. I’ve been thinking about writing a very comparable post over the last couple of weeks, I’ll probably keep it short and sweet and link to this instead if thats cool. Thanks. visit the website

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.