Monday, December 13, 2010

OrionnebulosanNu har jag lyckats ta mig ut på astrofältet för lite fotografering. Senaste tiden har varit fyllt av allt annat än fotografering. Jag trotsade kylan (-12 grader) och gav mig ut för att fånga Orionnebulosan som jag aldrig gjort ett seriöst försök på.

Totalt fångade jag ca 11 minuter med ljus med varierande exponeringstider från 15 sekunder och upp till 2 minuter med min moddade gamla Nikon D70 och mitt Nikon 300/2.8 objektiv med en 1.7x konverter.

Som pricken över i:et så fick jag se en försmak av meteorregnet Geminiderna, några riktigt kraftiga "stjärnfall" värmde i den bitande kylan.

1 comment:

  1. I felt very happy while reading this site. This was really very informative site for me. I really liked it. This was really a cordial post. Thanks a lot!. website here

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.