Thursday, March 11, 2010

Autoguidning

Igår var första kvällen med bra temperaturer för att testa att autoguida den nya monteringen. Jag använde mig av en dualmount för att kunna montera både guideteleskop och kamera med objektiv. Mitt WO Megrez 72 användes som guideteleskop tillsammans med min Meade DSI II Pro kamera och min Nikon D300 på mitt fasta 300/2.8 objektiv med en 1.7x konverter agerade fotoutrustning.

Kvällen började klar men precis när jag skulle börja fotografera och testa noggrannheten i guidningen kom molnen som på beställning. Som tur är så ligger planeten Mars högt i söder och dess ljusstyrka bröt igenom det tunna molntäcket.

Så med Mars hjälp i mars månad lyckades jag göra ett kort guidetest och jag kunde konstatera att allt verkade fungera mycket bra. Jag ser fram emot en klar kväll på en mörk plats så att jag kan köra riktigt långa exponeringar.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.